Αρχική
Ο Ξενώνας
Δωμάτια
Περιοχή
Δραστηριότητες
Επικοινωνία
Πέτρινο Όραμα
 

 

Περιοχή


Το χωριό Κοτρώνι  είναι δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Πύλης που ανήκει στο νομό Τρικάλων και το βρίσκουμε 11 χλμ. μετά την Πύλη - στρίβοντας δεξιά - στη διαδρομή Τρίκαλα-Ελάτη-Περτούλι, 3 χλμ. πριν την Ελάτη.
 
Είναι ένα καταπράσινο χωριό με 600 κατοίκους - πολύ κοντά στην Ελάτη και το Περτούλι - χτισμένο στην πλαγιά του Κόζιακα σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων .
Το Κοτρώνι είναι ένα πολύ ζωντανό χωριό με Καφετέριες, Ξενοδοχεία, Καφενεία, Mini Market και δύο πανέμορφες ταβέρνες ( "Τα πλατάνια" και "Εύοινος" ) κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της Αγίας Παρασκευής, όπου θα απολαύσετε τις ντόπιες νοστιμιές.
Ντόπιες νοστιμιές επίσης θα βρείτε και στο εξοχικό «Αναβρυσούλα» (στο δρόμο για Ελάτη και Περτούλι) με σπεσιαλιτέ τη ζωντανή πέστροφα.

Το όμορφο χωριό μας έχει τρία παραδοσιακά πανηγύρια.
Το πρώτο στις 21 Μαΐου (του Αγίου Κωνσταντίνου) στον συνοικισμό Λογγιές.
Το δεύτερο στις 26-27 Ιουλίου (της Αγίας Παρασκευής) κάτω από τα πελώρια πλατάνια της και το τρίτο στις 8 Σεπτεμβρίου στην κεντρική Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Και στα τρία πανηγύρια προσφέρεται κριθαράκι μαγειρευτό με ντόπια κρέατα.

Βρισκόμαστε σε ένα κεντρικό σημείο γνωστών και υπέροχων Τουριστικών Διαδρομών.

Απέχουμε περίπου:
 •    347 χλμ. από Αθήνα
 •    258 χλμ. από Θεσσαλονίκη
 •    150 χλμ. από Ιωάννινα
 •     35 χλμ. από τα Τρίκαλα (που είναι η πρωτεύουσα του νομού Τρικάλων)
 •     98 χλμ. από Μέτσοβο
 •       9 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου
 •     14 χλμ. από το Περτούλι
 •     35 χλμ. από τη Λίμνη Πλαστήρα
 •     18 χλμ. από το Μουζάκι
 •     11 χλμ. από την Πύλη και την τοξωτή της γέφυρα
 •     40 χλμ. από την Καλαμπάκα και τους ιερούς βράχους των Μετεώρων

Η Ιστορία του χωριού

Το ΚΟΤΡΩΝΙ – και η παλιά τούρκικη ονομασία του ΔΡΑΜΙΖΙ – προέρχεται από το εύφορο χωριό προσηλιακός τόπος με αξία που πωλείται με το δράμι.

Το Κοτρώνι είναι χτισμένο στην πλαγιά του όρους  Κόζιακα περίπου στα 750μ. και σε σημεία ψηλότερα από το χωριό υπάρχουν μαγευτικές τοποθεσίες όπως το οροπέδιο Ομπράβα, η περιοχή Βρωμόβρυση, το Παλαιομάντρι όπου υπάρχει και η ομώνυμη σπηλιά στο παλαιό μαντρί, το οροπέδιο Κρανιά και η κορυφή Κουτσιούκης, η γνωστή Σκάλα του Δράκου με τις 3 τσεκουριές στο βράχο  και η τοποθεσία Μπέης.

Η λαϊκή παράδοση λέει ότι τον Μπέη τον σκότωσε ο κλέφτης Κουτσιούκης.
Λέει λοιπόν η παράδοση ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο χωριό και μαζέψανε όλους τους χωρικούς και τα γυναικόπαιδα μέσα στην εκκλησία για να τους σφάξουνε ως αντίποινα για τον σκοτωμό.
Τότε κάποιος ονόματι Γεώργιος Χαντζιάρας βγήκε και τους είπε ότι τον Μπέη τον σκότωσε ο κλέφτης Κουτσιούκης και τους εγγυήθηκε ότι αν αφήσουν τους χωρικούς ελεύθερους θα τους έφερνε τον Κουτσιούκη νεκρό, όπως και τελικά έγινε.

Ο ονόματι Γεώργιος Χαντζιάρας, πήρε το όνομα Τουρκο-Γεώργος.

 

 

 

 
 
       
   
   
     
 
Copyright © 2011 Πέτρινο Όραμα Designed by Mellon Software